Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter
Om 27 minutter
Reklameinfo

NBA: New York Knicks - Chicago Bulls (G)

Søndagens NBA-kamp som er et historisk arvefjendeopgør mellem New York Knicks og Chicago Bulls genudsendes Tirsdag. De to hold havde mange intense opgør i Eastern Conference gennem 1990'erne hvor de store stjerner hed John Starks, Scottie Pippen og ikke mindst Patrick Ewing og Michael Jordan.


Det er de to største byer i den østlige del af USA, der kæmper om håneretten efter søndagens opgør. The Big Apple mod The Windy City.

De to hold møder hinanden fire gange i den regulære sæson i år, og søndagens opgør bliver det tredje mellem de to, med Chicago Bulls som vinder af de første to kampe.

Motivationen til kampen for de to hold, er udover kampens status som et arvefjendeopgør og et generelt ophedet opgør i Eastern Conference, også et opgør om slutspilsplaceringer.
Chicago skal forsøge at holde førstepladsen i Eastern Conference, mens New York lige akkurat er med i playoffs, og skal fortsætte med at vinde for at komme med i det fine selskab.

De to mandskaber har begge været markant ramt af skader den seneste tid.

Hos New York må man undvære point guard Jeremy Lin resten af sæsonen, samtidig med at Amare Stoudemire og Jared Jeffries har været ude den seneste uge. All Star Carmelo Anthony har ligeledes været ude med en skade og er først for nyligt kommet ordentlig i omdrejninger igen.
Hverken Stoudemire eller Jeffries forventes klar til New Yorks opgør med Orlando Magic torsdag, og det vides endnu ikke hvor langt de to bigmen er i deres skadesprocess.
New York forventes at starte med følgende spillere: Tyson Chandler, Carmelo Anthony, Landry Fields, Iman Shumpert og Baron Davis.

Hos Chicago, har sidste sæsons mest værdifulde spiller, Derrick Rose været ude siden sidste opgør mod New York (12. marts). Rose deltog for fuld damp ved Chicagos træning onsdag, og derfor kan man måske tillade sig at være optimistisk mht. en mulig Rose-optræden ved søndagens kamp.

Hos Chicago forventes følgende spillere at starte på søndag: Joakim Noah, Carlos Boozer, Luol Deng, Rip Hamilton og C.J. Watson/Derrick Rose (afhængig af Roses tilstand)

Som det førende hold i Eastern Conference, er Chicagos forcer let genkendelige: det bedst reboundende hold i ligaen (46,1 pr kamp), det andetbedste forsvar (tillader 88,8 point pr kamp), et fornuftigt angrebsspil (der dog har lidt under Roses fravær=> 96,8 point pr kamp) og en god bænk (Taj Gibson, Omer Asik, C.J. Watson, Ronnie Brewer).
Derudover laver holdets få turnovers og holdet virker godt coachet, hvilket må tilskrives sidste sæsons coach of the year, Tom Thibodeau.

New Yorks sæson har været utroligt svingende, og efter det såkaldte Lin-sanity, der fulgte efter Jeremy Lins overraskende succes på holdet, samt en fyring af træner Mike D'Antoni er holdet umiddelbart svært at vurdere.
Med alle spillere klar, har Knicks et yderst potent mandskab, der bør kæmpe med i toppen af Eastern Conference. Men heldigvis (for sporten, ikke for New York) er der ikke altid en logisk sammenhæng mellem materiale og resultat.

Rent statistisk kan New York betegner som en blød mellemvare: semigodt forsvar og angreb (Knicks scorer 97,2 og tillader 94,7 point pr kamp), de tager 42,6 rebounds pr kamp (12. i ligaen) og de uddeler 19,7 assists pr kamp (23. i ligaen). Knicks er det hold der laver flest turnovers i snit pr kamp (16,6 pr kamp), men er samtidig det hold der fremtvinger flest turnovers pr kamp hos modstanderholdet (17,3).

New Yorks nøgle til kampen: undgå turnovers, få hjemmepublikummet i gang, få Chicago på linjen (Chicago er pudsigt nok, blandt de dårligst skydende hold fra straffekastlinjen med 72, procent), Carmelo Anthony.

Chicagos nøgle til kampen: fortsæt med at dominere under kurven, hvis Stoudemire og Jeffries ikke er med har man en kæmpe fordel ren størrelsesmæsigt, skub lidt ekstra til J.R. Smith (der blev smidt ud i tirsdagens kamp mod Indiana), generel gameplan.

Matchup: Tyson Chandler vs. Joakim Noah (to primært forsvars-orienterede centerspillere, der begge skal forsøge at dominere under kurven- hvem styrer deres forsvar bedst?)

Vurdering: Linsanity er slut og New York er derfor tvunget til at forsøge at spille holdbasket. Dette har de gjort med meget svingende succes. De har brug for at vinde, men gør det ikke på søndag. 89 - 98 til Chicago.


   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.