Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

En rejse i det klassiske Egypten (3) - Nilen

For mange turister er et cruise på Nilen en stor drøm. Har man endnu ikke fået opfyldt drømmen, kan man nu få en forsmag og komme med dk4 på Nilcruise fra Aswan til Luxor.

Undervejs kan man stå på dækket og følge med i dagliglivet, sådan som det er blevet levet gennem århundreder ved Nilens bredder, men der venter også passagererne et par store historiske overraskelser – templerne Kom Ombu og Horustemplet i Edfu.

Kom Ombu er et lille, meget velbevaret tempel bygget til krokodilleguden Sobeks ære. Dk4´s Frantz Howitz og hans medpassagerer nåede Kom Ombu, mens solen var ved at gå ned. Det gjorde besøget til en ekstra stemningsfuld oplevelse, men turens største oplevelse var alligevel Egyptens bedst bevarede tempel – Horustemplet i Edfu. Gennem århundreder har dette tempel ligget gemt under en mægtig sandbanke og blev først opdaget og udgravet af franske arkæologer i 1920´erne og 30´erne. Derfor er det så velbevaret, selvom flere af templets mange relieffer er blevet skamferet groft af tidlige kristne. I Horustemplet i Edfu får man hele historien om de egyptiske guder fortalt som "tegneserie".

På vej mod rejsens mål – Luxor – bydes der på mavedans. Dog er den indforskrevne mavedanserinde bestemt ikke egypter, men fra Rusland og betragtes af egyptere som prostitueret. – Sjovt nok viser seermålingerne på tidligere visninger af dette program, at seertallet stiger til det femdobbelte, når der vises mavedans. – Først og fremmest er det de mandlige seere, der kommer til her...

I Luxor venter en række uovertrufne oplevelser for alle, der har interesse for historie og arkæologi. Det kommer seriens del 4 til at handle om.
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.