Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

En rejse gennem det klassiske Egypten (2) - Cairo

Normalt har turisterne oversvømmet de egyptiske seværdigheder fra Aswan op ad Nilen frem til Luxor og videre til Cairo. Efter "det egyptiske forår" og de mange uroligheder i især Cairo er mange turister blevet skræmt væk, men helt uden grund.

Bortset fra Tahirpladsen i midten af Cairo er alt helt roligt, og man kan uden risiko atter rejse til både Aswan, Luxor og Cairo. – Da dk4´s Frantz Howitz rejste til Egypten i 2007 og 2008 for at fortælle om de mange seværdigheder over i alt 6 programmer, var det i skarp konkurrence med tusindvis af andre turister, og sammen med Tiffany Tours fik han set det kulturrige land med en turists øjne.
Over de dele guider Frantz Howitz seerne fra Cairo til Aswan, på nilcruise og rundt til Luxors store seværdigheder. Disse 4 programmer blev produceret i 2007 og blev en så stor succes, at rejsen fortsatte året efter til Alexandria og videre ud på en ørkensafari, der blev én af de helt store og overraskende oplevelser.


Del 1: Cairo.

Cairo er en trykkoger af liv og en metropol, der aldrig sover. At bevæge sig ud i byen er noget af en udfordring på grund af den massive trafik, men byen har også sine åndehuller. Et af de roligere kvarterer i Cairo er den gamle kristne bydel med bl.a. "Den hængende kirke", men også Citardellet med den store moske er et fristed, der tilmed byder på en fantastisk panoramaudsigt ud over byen. ER vejret klart, kan man fra Citardellet se helt ud til Gizaplateauet med de berømte pyramider – vel nok ´Cairos største turistattraktion. Frantz Howitz bringer dk4´s seere hele vejen rundt til Cairos seværdigheder, der også tæller Det Egyptiske Museum. Her var der tidsbegrænsning på tilladelsen til at filme, så på én time blev de fleste af Tutankhamons rige gravgaver foreviget til glæde for seerne, men den største oplevelse var alligevel at bese den berømte sekstrinspyramide i smuk solnedgangslys.
Kom med Tiffany Tours og Frantz Howitz til Cairo, en by man aldrig glemmer.
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.