Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Der Blaue Engel-Tysk film med Marlene Dietrich, 1930

En stjerne slukkedes i Paris, efter årevis med selvvalgt isolation. Den 6. maj 1992 døde Marlene Dietrich i en alder af 91 år.

I anledningen af, at det er tyve år siden, viser dk4 gennembrudsfilmen den blå Engel fra 1930, hvor Marlene Dietrich spiller den selvtilstrækkelige, forføreriske Lola Lola.

Historien er taget fra Heinrichs Manns Roman "Professor Unrat " og handler kort om
den autoritære gymnasielærer Rath, der for at forhindre sine elever i at besøge den snuskede bar "Den blå engel", selv tager af sted. På Den blå engel bliver han mod sine overbevisninger forelsket i den fristende sensuelle kabaretsangerinde Lola Lola, hvilket bliver starten på hans sociale og menneskelige deroute.

Filmen blev den første af Josef von Sternbergs syv film med Marlene Dietrich som selvtilstrækkelig forførerske, over for mænd, der elsker hende indtil det masochistiske.

Der er blevet sagt om Marlene Dietrich at hun har en maskulinitet, der appellerer til kvinder og en seksualitet, der appellere til mænd og det er det, der er en del af opskriften på hendes succes.

Uanset hvad man mener, har man mulighed for at se en af filmhistoriens små mirakler, fra talefilmens spæde start, når dk4 sender "Den blå Engel".
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.