Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Fjernsyn for Voksne - Ældre i trafikken

Medierne og omdømmet fortæller ofte om de problemer der er med ældres adfærd i trafikken og deres skyld i mange ulykker, men er det nu rigtigt, eller er det en myte?

For at få mere viden om det, og de kommende års oplysning og arbejde med ældres adfærd generelt i trafikken, har programmet inviteret to eksperter i studiet for at fortælle om analyser, statistikker, og erfaringer med kørekorttest for ældre. Herudover rimeligheden i de mange påstande og formodninger der er om ældres færden, set i forhold til den udvikling der rent fysisk og psykisk er sket blandt nutidens såkaldte ældre. Det drejer sig ikke kun om bilister, men også såkaldte bløde trafikanter. ÆldreForum arbejder på en ny rapport og mulig konference i år, som opfølgning på den konference der var i 1997, og som satte fokus på de ældres færden, og bl.a. resulterede i den kendte kørekorttest for over 70-årige, hvor de skal kunne sætte viserne på et ur korrekt, for at beholde sit kørekort.

I studiet er dr. Med. Mikkel Vass, der i sin tid udviklede testen til kørekortfornyelse, og dokumentationschef Jesper Sølund, Rådet for Sikker Trafik
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.