Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Gensyn på dk4 - Martin Halls musikalske rejse (2:2): Musikeren og mennesket

Tilbage i 2009 Martin Halls 30 års jubilæum blev fejret med to portrætsamtaler og en koncert fra Århus.

At Martin Hall er en person, der er vokset op med lige dele Stravinsky og Sex Pistols høres tydeligt i hans musik, der først og fremmest bliver dømt til at høre 80´erne til.

Det er ikke en helt retfærdig bedømmelse. Selvom den på én gang ekspressive og følsomme sangskriver, musiker og sanger nok fik sin debut i det for længst hedengangne Saltlageret 9. november 1979, er flere af numrene fra Martin Halls bagkatalog langtidsholdbare.
Hvilket man får smagsprøver på i de to interviewprogrammer, der blev produceret i forbindelse med Martin Halls 30 års jubilæum.

I programmerne fortæller Martin Hall blandt andet om sit turbulente liv. Især 80´erne var svære for den unge Martin Hall. Hans mor begik selvmord. I 82 forsøgte han selv selvmordet som udvej og fandt sig selv med hovedet i en gasovn. Heldigvis havde han glemt at betale gas- og elregningen. Død og selvmord blev en del af hverdagen, og bl.a. samarbejdspartneren og vennen Martin Krogh endte med at hænge sig efter et kort, men intenst liv på kanten holdt oppe af stimulanser som Amfetamin. Én af koncertens mest intense oplevelser var "Treatment", som Martin Hall dedikerede til Martin Krogh.

Det er en afklaret – nærmest FORklaret – Martin Hall, man møder i de to interviewprogrammer "Musikeren og mennesket Martin Hall" (del 1) og "Mennesket og musikeren Martin Hall" (del 2). I Plaza Copenhagens Library Bar sidder Martin Hall i sit ulastelige jakkesæt og ligner langt fra en person fra det postpunkmiljø på Café Floss, som han er udsprunget af.

Hall vil i dag nødigt hænges op i 80´ernes alt for snævre ramme. Med sine mange musikudgivelser – bl.a. den roste "Hospital Cafeterias" – og selvbiografiske litterære værker, har han for længst bevist, at han er en modnet kunstner fuld af overraskelser. Fx var de fleste nok forbløffede over, at opleve Martin Hall som en del af dommerpanelet i en amatørkonkurrence på DR! Men det er – og har altid været – typisk Martin Hall at have mange farver på paletten.

Koncerten med Martin Hall er produceret af Dean Strange og samtalerne er tilrettelagt af Frantz Howitz.

”Gensyn på dk4” giver mulighed for at se, eller gense, skatte fra dk4’s tv-arkiv. Udsendelsernes tekniske kvalitet er af ældre dato.
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.