Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Olivenruten (1:5): Andalusien, oliventræets kongerige

Med tæt på 300 millioner træer er det uden konkurrence at Andalusien, Spaniens sydlige provins bliver kaldt Oliventræets kongerige.

Det er her der bliver produceret mere olivenolie end nogen andre steder i verden. Det er her rester fra oliven-olie produktionen, bliver omdannet til elektricitet og det er her at man kan få en universitetsgrad i oliven-kultur.
Mød Nuñez de Prado brødrene, hvis familie har dyrket oliven i syv generationer. Vi skal møde Antonio Romero, en af de arbejdere der arbejder på en olivengård og for hvem de Andalusiske olivenmarker er himlen på jorden.
Vi skal se hvordan Periko Ortega af Cordoba, en ung Andalusisk kok med et ry der når helt til Australien ændrer madlavning med oliven-olie til en kunstform.
José Gomez er en hæderkronet videnskabsmand, der beretter om den fare det medfører, når forurening af jorden, bliver et problem for dyrkning af oliven

Oplev den største olivenmølle i verden og det mest moderne elektricitetsværk der bliver drevet på biomasse i Europa. Mød også Pedro Ramos der arbejder som civil vagt og som i sin fritid er blevet verdensmester I ”Oliven-sten spytning”.


   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.