Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Kierkegaards Kartel med Erling Jepsen

Hvornår skal man begynde at læse Søren Kierkegaard? Som gammel, som ung, når som helst? Er det rigtigt, at Kierkegaards tanker og skrivemåde er så komplicerede, at det er bedst at vente, til man er godt oppe i årene? Eller skal Kierkegaard i virkeligheden læses, når man er ung?

Forfatteren og dramatikeren Erling Jepsen var selv kun 15-16 år, da han som realskoleelev i Gram gik i gang med ”Enten eller”. Og Jepsen er ikke i tvivl. Kierkegaard var fandenivoldsk, en autonom, en oprører, en antiautoritær, hvis tanker og hele indstilling passer bedst til teenagerens uforfærdethed. Selv blev Jepsen helt ”karruselli” af læsningen, hvilket han havde det fint med i et miljø, hvor man ellers hellere holdt blikket rettet mod jorden end kiggede op i stjernehimlen. Den ældre Kierkegaard synes Jepsen derimod mindre godt om. Hvorfor begrunder han i programmet, hvor han også argumenterer for synspunktet om, at Kierkegaard i sine senere år skulle have været i psykologbehandling og sandsynligvis kunne have haft glæde af et ordenligt skud stesolid.

Erling Jepsen er gæst hos Pia Søltoft i denne udgave af ”Kierkegaards kartel”.

Den 5. maj 2013 er det 200 år siden, at Danmarks verdensberømte filosof, forfatter og teolog Søren Aabye Kierkegaard blev født. Det markerer dk4 i samarbejde med Søren Kierkegaard Forskningscenteret med programrækken ”Kierkegaards kartel”.

Vært på programmerne er forskningscenterets leder Pia Søltoft, der i hvert program blandt andet spørger en Kierkegaard-forsker, en filosof, en forfatter, en formidler eller på anden måde interesseret Kierkegaard-læser om, hvornår han eller hun kom i gang med læsningen af Kierkegaard. Hvorfor det skete? Hvilken tekst, der blev læst først? Hvad det fascinerende og eventuelt også det frastødende ved Kierkegaard er? Hvad Kierkegaard kan bruges til i dag, hvis han ellers kan bruges til noget. Og hvordan Kierkegaard-fødselsdagen bør fejres?


Ud over Erling Jepsen har programrækken følgende deltagere:

Anna Libak
Ettore Rocca
Lilian Munk Rösing
Anders Kingo
Wenche Marit Quist
Thomas Fauth Hansen
Stig Dalager
Peter Tudvad
Jakim Garff
Eberhard Harbsmeier
Peter Thielst


   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.