Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter
Om 28 minutter
Reklameinfo

LOKALT KVARTER Fuglestemmer på Amager Fælled

En almindelig hverdagsaften i april er ornitolog Troels Krogh som så mange aftener på tur med en gruppe københavnere, der vil opleve fuglene på Amager Fælled. Han lover på forhånd at vi ikke får ret mange fugle at se, men at vi derimod hører dem.

Det er faktisk også sådan ornitologer som oftest tæller fugle og bestemmer deres art. På Fælleden er et væld af fuglestemmer inden solen går ned, men dog måske færre end når den står op og hvis man er lidt tidligere afsted på året. Men Fælleden er under pres – PensionDamark og By og Havn, der hovedsageligt ejes af Københavns Kommune, og til en mindre grad af staten, er i gang med at bygge på en hel by blandt fuglene og de fredede dyr, der lever derude. Byggetilladelsen er endnu ikke givet, men byggemodningen er nemlig gået i gang, trods nogle af de største protester nogensinde for bevarelse af natur i København.

Troels Krogh fortæller at den første gang en fugl ikke vender tilbage til, hvor den er født på Amager Fælled, ser vi den aldrig igen. Nogle af de fugle vi hørte på turen, var vi formentlig de sidste nogen nogensinde hørte.
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.