Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Den himmelske smag: Hvad er klosterøl (2:2)

Hvad er trappistøl, og hvad betyder klosterøl? Det undersøger Carsten Berthelsen i to programmer, hvori han sammen med udvalgte gæster finder ud af, hvad begrebet klosterøl dækker over.

For at komme i den rette stemning er Carsten Berthelsen derfor endnu en gang taget ned i Carlsbergs mageløse kælder, hvor de store lagertønder lå og stadig ligger skulder ved skulder som i 1800-tallets slutning. Der er yderst stemningsfuldt, og rummets kølighed og højtid minder Carsten Berthelsen om de salige stunder, han har tilbragt på belgiske klostre, hvor man modner øllet på lignende måde.

Carlsbergs kælder var dog helliget det undergærede lagerøl, der skulle modnes i mindst 90 dage. Den traditionelle klosterøl - som den belgiske - gærer varmt og modner i en relativ kortere periode.

Men nu er der sket noget spændende i øllets historie. For nu sætter man meget gerne øl på fx portvins- eller rødvinsfade - måske i et halvt år, og så opnår man en fin fornemmelse af garvesyrer og fenoler, der kan give et væld af smagsnuancer til øllet.

I dette program smager, bedømmer og diskuterer Carsten Berthelsen klosterøl og andet godt øl med specialkonsulent Bjarke Bundgaard.

Øllet i programmet er leveret af Belgisk Bryg og Carlsberg.
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.