Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Til bords med søstrene Gercke: Tegners Museum - OpskriferRomrosin konfekt


Form af ca. 12x24 cm.
400 gr. nougat
300 gr. mørk chokolade 85%
Reven skal af 2 økologiske appelsiner
200 gr. rosiner, som har trukket i rom
60 gr. pekannødder
Hakkede pistacienødder til pynt

Smelt nougat og chokolade sammen til en ensartet masse. Tilsæt herefter reven appelsinskal. Beklæd formen med bagepapir. Tilsæt de øvrige ingredienser undtagen pistacienødder til chokoladenougatmassen. Bland godt og hæld over i formen. Drys med de hakkede pistacienødder. Opbevares på køl. Ved servering skæres konfekten ud i firkanter.

 

Blåbær kugler
ca. 15 stk.

90 gr. tørrede blåbær
Lidt honning
300 gr. Marcipan
50 gr. Sukker
200 gr. Chokolade

Rør de tørrede blåbær med honning i en blender således at det bliver en samlet masse. Tag ca. 1 tsk. fra af blåbærmassen. Dette skal bruges til blåbærsukkeret. Tril en kugle af marcipanen og læg en lille kugle af blåbærmassen midterst. Tril kuglen så den er helt lukket. Kør sukker og 1 tsk. blåbærmasse i en blender. Jo længere tid det blendes, jo finere bliver blåbærsukkeret.  Hæld i en skål.  Smelt chokoladen og dyp marcipankuglerne heri, tril dem bagefter i blåbærsukkeret – således at blåbærsukkeret sætter sig fast i chokoladen og dækker marcipankuglen helt. Stilles på en bageplade med bagepapir til tørring. Opbevares køligt.

 

Marcipan kartofler- nem og hurtig julekonfekt

Marcipan
Kakaopulver

Tril kugler af marcipanen. Hæld kakaopulver i en skål, og tril herefter marcipankuglerne i kakaoen således at de bliver helt dækket. Opbevares køligt.  Ønskes en kraftig smag af kakao anvend f.eks. Valrhona og for en mere børnevenlig kakao bruges en kakao med en sødere smag.

 

Julelikør – ca. 75 cl

ca. 400 – 500 gr. frugt/bær sirup
ca. 200 gr. sukker
ca. ½ l. vand
Vodka
1 Stjerneanis
1 Kanelstang
3 Nelliker

Kog en sirup af dine favorit bærfrugter. Her er brugt blommer. Hæld skiftevis sirup og vodka i en patentflaske. Blandingsforholdet er ca. 1 dl. vodka for hver 3 dl. sirup.

Tilsæt krydderierne, vend flasken et par gange,  og læg herefter på køl. Vend flasken jævnligt.

 

Julehjerter

Materialer: Tapetrester, limstift, blyant, saks, kop

 
Tegn omkredsen af koppen på bagsiden af tapetet. Gør dette to gange. Klip ud, fold sammen på midten og lim herefter de to sammen, således at der dannes et hjerte. Klip et stykke af tapetet til hank og lim hanken fast.

 

Gaveindpakning

Materialer: Stegepose, bagepapir, bånd, gran, glimmer, hårlak, snydesne

 
Start med at lægge snydesne i stegeposen. Læg så det ønskede konfekt midt på et stykke bagepapir som passer i størrelse til konfekten. Luk siderne godt sammen om konfekten. Placer dette i stegeposen. Luk posen med bånd og bind et stykke gran på båndet. Ønsker man glimmer på grannet sidder glimmeret bedre fast, hvis man først sprayer grannet med hårlak

 


Kræmmerhus
 
Materialer:  Frostpapir, ståltråd, limstift, perler, glimmer


Klip et kræmmerhus i ønsket størrelse. Her er vores kræmmerhus ca. 30 cm langt.  Lim sammen. Buk den øverste del af kræmmerhusets kant. Læg lim på kanten og spidsen og drys glimmer på. Klip et stykke ståltråd til hank og dekorer med perler eller pailletter.  Hanken fastgøres på kræmmerhuset.

 

Kæmpe snebolde

Materialer:  10 stykker kopipapir, saks, nål, tråd, blyant. Tegn ti ens cirkler, klip ud og krøl hver cirkel sammen og glat herefter cirklerne ud igen.

Fold så cirklen sammen tre gange, så det ligner et lille kræmmerhus. Træk nål og tråde igennem de 10 små kræmmerhuse. Stram snoren og bind en god knude. Fold nu de forskellige stykker papir forsigtigt ud. Hæng op i den snor der er tilovers.


Søstrene Gerckes bog "Kogebog fra Kongernes Nordsjælland" kan købes i dk4-butikken.
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.